Skip to main content

«Συναισθηματικές Αγορές» και πτώση του Τουρισμού;

10 Οκτωβρίου 2023

Γράφεται πως τα έσοδα από τον τουρισμό είναι μειωμένα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Οι καταναλωτές συχνά το καλοκαίρι κάνουν συναισθηματικές αγορές. Τι είναι όμως αυτές;

Ο όρος «συναισθηματικές αγορές» αναφέρεται σε αγορές που κάνουν οι καταναλωτές βασιζόμενοι στα συναισθήματά τους παρά στη λογική ή την ανάλυση. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν οι άνθρωποι βιώνουν ισχυρά συναισθήματα, όπως χαρά, ευτυχία, νοσταλγία, ή ακόμα και θλίψη.

Στην Ελλάδα, το καλοκαίρι είναι μια εποχή που συνδέεται με θετικά συναισθήματα, όπως η χαρά για τις διακοπές, την παραλία και την ανεμελιά. Επομένως, μπορεί να υπάρχει αύξηση στις συναισθηματικές αγορές, καθώς οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να αγοράζουν προϊόντα που ενισχύουν αυτήν την αίσθηση θετικότητας, όπως καλοκαιρινά ρούχα, αναψυκτικά, παγωτά, σουβενίρ και άλλα προϊόντα που σχετίζονται με τις διακοπές. Μεταξύ αυτών των αγορών είναι φυσικά και οι τουριστικές υπηρεσίες, τα ταξίδια και η κατανάλωση τουριστικών προϊόντων στους εκάστοτε τουριστικούς προορισμούς.


Τελευταία άρθρα