Skip to main content

Τρόποι να προωθήσεις τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου online δωρεάν...

13 Ιουνίου 2020

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να προωθήσεις μια επιχείρηση διαδικτυακά και μάλιστα δωρεάν ή με πολύ λίγα χρήματα.

Μερικοί από αυτούς μπορεί να είναι:

1. Να καταχωρήσεις την επιχείρηση σου στο Google Places, ώστε να βγαίνει σε ψηλότερη θέση σε όλες τις αναζητήσεις και να εμφανίζεται και στου σχετικούς χάρτες.

2. Αγκαλιάστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι απλώς ένα εργαλείο για να την προσωπική μας έκθεση απλά και μόνο. Το Facebook, το Instagram, το Twitter και το LinkedIn, Youtube μπορούν να βοηθήσουν μια επιχείρηση από την εκκίνηση της. Φυσικά και όλα τα μέσα δε ταιριάζουν σε όλες τις μορφές επιχειρήσεων και η μη σωστή διαχείριση αυτών, μόνο χάσιμο χρόνου μπορεί να είναι τελικά.

3. Ξεκινήστε ένα blog

Ένα blog που μπορεί να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους πελάτες σας, "ανεβάζει" το όνομα της επιχείρησης σας (αναβαθμίζει το brand). Προσοχή όμως, ένα ανενεργό blog δεν αξίζει τίποτα...

4. SEO (Search Engine Optimization) ιστοσελίδας της εταιρείας σας

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης δεν μπορεί να υποτιμηθεί στον κόσμο του συνεχούς... Googling. Πάρτε ένα βιβλίο ή κατευθυνθείτε προς έναν online οδηγό για SEO και βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι κατάλληλος ώστε να βγει κάποια στιγμή "ψηλά" στις μηχανές αναζήτησης.

5. Δελτία Τύπου

Κάθε φορά που η επιχείρησή σας κάνει κάτι σημαντικό ή κάτι καινούργιο, μην διστάσετε να αναρτήσετε ένα δελτίο τύπου - ίσως κάποιοι θα ασχοληθούν και τελικά θα το αναδημοσιεύσουν. Άλλωστε τα περισσότερα περιφερειακά sites κάνουν καθημερινό αγώνα για υλικό!

6. Συμμετοχή σε σχετικές διαδικτυακές κοινότητες και συμβολή

Κάθε εξειδικευμένη κοινότητα διαθέτει online κοινότητες στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε. Υπάρχουν forums ή groups στο Facebook που μπορείτε να συμμετάσχετε και να προσφέρετε στη διαδικτυακή κοινότητα. Δεν αρκεί μόνο να παίρνεις πληροφορίες, πρέπει να προσφέρεις, να γίνεις χρήσιμος και έμεσα να διαφημίσεις την επιχείρηση σου, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου.


Τελευταία άρθρα