Skip to main content

AGROWISE - Μια εφαρμογή για το κινητό του αγρότη - Τι κάνει και γιατί τη δημιουργήσαμε;

22 Αυγούστου 2023

To AgroWise ήταν μια ιδέα του κύριου Περουλάκη Γιάννη, Γεωπόνου μελετητή με εμπειρία σχεδόν 20 ετών στο χώρο των προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης (Σχέδια βελτίωσης, Νέοι Αγρότες, Βιολογικά, κλπ) ενώ τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει και πύλη ΟΣΔΕ. Μέχρι και σήμερα το Agrowise έχει εγκατασταθεί σε κινητά γεωργών, κτηνοτρόφων, γεωπόνων αλλά και απασχολούμενων στον γεωργικό και κτηνοτροφικό τομέα από όλη την Ελλάδα (αλλά και κάποιους Έλληνες που μένουν στο εξωτερικό ενδεχομένως).

Γενικότερα η εταιρεία μας ασχολείται με πάρα πολλά αντικείμενα τα περισσότερα από τα οποία μπορείτε να τα δείτε στο site μας  www.infoagro.gr .

Τα τελευταία χρόνια λοιπόν η ρευστότητα των αγροτών και κτηνοτρόφων μειώνεται δραματικά. Όλοι όσοι ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα ψάχνουν έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση.  Σε κάθε προκήρυξη προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης φήμες «καφενειακού» χαρακτήρα που τις περισσότερες φορές είναι ανυπόστατες δίνουν και παίρνουν. Το ίδιο συμβαίνει καθημερινά με πληροφορίες που αφορούν πληρωμές ενώ το φαινόμενο γίνεται ακόμα πιο έντονο όσο πλησιάζουν αυτές οι μέρες. Καθημερινά στα γραφεία μας καλούμαστε να επιβεβαιώσουμε ή να ακυρώσουμε τις εν λόγω φήμες σε παραγωγούς πελάτες και μη.

Από την άλλη είναι πολλοί αστοί που επιστρέφουν στα χωριά τους και επιθυμούν συγκεκριμένη πληροφόρηση σχετικά με πιθανές ενισχύσεις που μπορούν να εκμεταλλευτούν για να εκκινήσουν τη γεωργική τους δραστηριότητα. 

Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα του Agrowise! Οι πελάτες μας είναι αυτοί που μας οδήγησαν εκεί και πλέον όλοι μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή μας και να ζητήσουν πληροφόρηση για θέματα που τους αφορούν και έχουν να κάνουν με γεωργικές και κτηνοτροφικές ενισχύσεις.

Τι κάνει το AgroWise λοιπόν:

  1. Το Agrowise είναι διαθέσιμο για κινητά με λογισμικό Android αλλά και iOS και πλέον όλοι μπορούν να το κατεβάσουν στο κινητό τους και να ζητήσουν πληροφόρηση για θέματα που τους αφορούν και έχουν να κάνουν με γεωργικές και κτηνοτροφικές ενισχύσεις.

    Τι κάνει το AgroWise λοιπόν:

    1. Φέρνει στο κινητό του γεωργού και του κτηνοτρόφου πληροφορίες από την επικαιρότητα και μάλιστα αν το επιθυμούν μπορούν να μεταβούν στο link όπου και δημοσιεύεται η συγκεκριμένη πληροφορία.
    2. Μπορούν να σχολιάσουν τα άρθρα στην εφαρμογή με τρόπο αντίστοιχο αυτού των Social Media ώστε να αλληλεπιδράσουν με τους άλλους χρήστες της εφαρμογής ή και με εμάς.
    3. Δίνει τη δυνατότητα σε αυτούς τους αγρότες να ρωτήσουν απευθείας για ότι τους αφορά το σύμβουλο με χρήση chat εντός της εφαρμογής. Οι άλλοι χρήστες δε θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν αυτή τη συνομιλία.
    4. Όλες οι πληροφορίες έρχονται με notifications στους εγγεγραμμένους χρήστες έτσι ώστε να μη χάνεται κανένα νέο.
    5. Η επικοινωνία μπορεί να είναι επώνυμη ή ανώνυμη. Προτείνεται η επώνυμη επικοινωνία σε κάθε περίπτωση.
    6. Σταδιακά θα προστίθενται νέες δυνατότητες.

    Η διαφορά με οποιοδήποτε άλλο μέσο ενημέρωσης είναι η εξειδικευμένη πληροφόρηση από τη συμβουλευτική ομάδα σχετικά με θέματα αγροτικής ανάπτυξης και η απευθείας επικοινωνία για οποιοδήποτε θέμα μπορεί να σας αφορά στο πεδίο της αγροτικής οικονομίας. Ουσιαστικά ασκείται συμβουλευτική (ως ένα σημείο) μέσω της ίδιας της εφαρμογής και αυτό είναι το «δυνατό» σημείο της εφαρμογής και όχι η ίδια η εφαρμογή. Ωστόσο για να πάρει κάποιος περισσότερες εξειδικευμένες πληροφορίες πρέπει να επισκεφθεί τον γεωπόνο σύμβουλο του.

Η διαφορά με οποιοδήποτε άλλο μέσο ενημέρωσης είναι η εξειδικευμένη πληροφόρηση από τη συμβουλευτική ομάδα της εταιρείας μας Περουλάκης & Συνεργάτες σχετικά με θέματα αγροτικής ανάπτυξης και η απευθείας επικοινωνία για οποιοδήποτε θέμα μπορεί να σας αφορά. 

Η εφαρμογή μόλις γεννήθηκε, σίγουρα θα βρεθούν κενά και θα υπάρξουν διορθώσεις… ωστόσο θεωρούμε πως είναι κάτι πρωτοπόρο στο αγροτικό χώρο και την ενημέρωση γενικότερα. Ανυπομονούμε να τα πούμε στο… Agrowise

Από που θα κατεβάσετε την εφαρμογή μας;

Για κινητές συσκευές με λογισμικό Android θα τη βρείτε στο Play Store εδώ:

https://play.google.com/store/apps/details?id=aggro.application&pcampaignid=web_share&pli=1

Για κινητές συσκευές με λογισμικό IOS (IPhones - IPads) θα τη βρείτε στο App Store εδώ:

https://apps.apple.com/gr/app/agrowise/id6451444453?l=el 

Το κόστος χρήσης της εφαρμογής μας είναι περίπου 1 ευρώ/μήνα … 

Ευχαριστούμε πολύ για τη μέχρι σήμερα υποστήριξη σας και για τα καλά σας λόγια!

Περουλάκης Ιωάννης
Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας - MBA,
Σύμβουλος Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας


Τελευταία άρθρα