Skip to main content

Χωρίς ηλεκτρονική πλατφόρμα, δεν έχει πληρωμή Νέων Αγροτών…

11 Αυγούστου 2020

Τον τελευταίο καιρό συζητάμε και αναμένουμε την ηλεκτρονική εφαρμογή για τα αιτήματα τροποποίησης αλλά κυρίως τα αιτήματα πληρωμής των σχεδίων βελτίωσης.

Υπάρχει όμως άλλη μια μεγάλη εκκρεμότητα που αφορά πολλούς αγρότες και κτηνοτρόφους. Δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα ηλεκτρονική εφαρμογή στην σχετική πλατφόρμα για να πραγματοποιηθούν οι αιτήσεις πληρωμής – αποπληρωμής των ενταγμένων αγροτών και κτηνοτρόφων στο πρόγραμμα νέων αγροτών του 2016.

Τέσσερα χρόνια μετά την προκήρυξη και ακόμα εκκρεμεί η σχετική εφαρμογή, έχοντας στην αναμονή χιλιάδες νέους αγρότες και κτηνοτρόφους που περιμένουν να αιτηθούν αποπληρωμής του σχετικού προγράμματος.

Αν δεν πραγματοποιηθεί το σχετικό αίτημα πληρωμής δεν μπορεί να πληρωθεί κανένας νέος αγρότης το υπόλοιπο ποσό που του αναλογεί.

Θα πρέπει να συνυπολογίσουμε πως μετά το αίτημα πληρωμής που θα συντάξουν οι μελετητές των εν λόγω νέων αγροτών, θα πρέπει να ελεγχθεί αυτό από τους αρμόδιους υπαλλήλους των ΔΑΟΚ και τελικά να σταλούν στον ΟΠΕΚΕΠΕ οι καταστάσεις για να γίνουν οι σχετικές πληρωμές.

Οπότε, φίλοι νέοι αγρότες και κτηνοτρόφοι… αναμείνατε.

Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος, Αγροτικής Οικονομίας, ΜΒΑ


Τελευταία άρθρα